Tolgahan Sayışman=Yakışıklılık Abidesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Tolgahan Sayışman=Yakışıklılık Abidesi

Tolgahan Sayışman İle İlgili Her Şey...

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)

2 posters
YazarMesaj
İNÜ
Ultra Tolgahancı
Ultra Tolgahancı
İNÜ

Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) Empty
MesajKonu: Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)   Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) EmptyPaz Tem. 05, 2009 10:37 am

ToLgA-Jı CiCiŞ Gizem'in yazıları artık burada...
http://askitom.yetkinforum.com
ToLgA-Jı CiCiŞ
Yeni Tolgahancı
Yeni Tolgahancı

MesajKonu: Geri: Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)   Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) EmptyPaz Tem. 05, 2009 10:41 am

Sağ ol kumrim.
Arkadaşlar güzel adminimizin isteği ile burda yazılarımı paylaşmaya başlayacağım. İlk denememin ki güzel değildi. Bu kadar çok beğenilmesi beni çok mutlu etti. Burada şimdilik Cumartesi-Pazar günleri dizi ile ilgili denemelerimi paylaşacağım. Ama bu gününkini ya bu akşam ya yarın yazacağım. Çünkü bu gün bayağı hastayım.
İNÜ
Ultra Tolgahancı
Ultra Tolgahancı
İNÜ

MesajKonu: Geri: Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)   Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) EmptyPaz Tem. 05, 2009 10:51 am

Not: Lütfen yorumları yorum bölümümüze yapınız...

ÖLÜM
http://askitom.yetkinforum.com
ToLgA-Jı CiCiŞ
Yeni Tolgahancı
Yeni Tolgahancı

MesajKonu: Ölüm 1. PArt   Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 3:29 pm

Ölüm 1. Part
Hani derler ya ölürken hayatın geçermiş gözünün önünden. Şimdi anladım. Teker teker

geçiyordu gözümün önünden yaşadıklarım. Zarife'nin ve kısçelerin ilk yürüdüğü anları gördüm

ilk. Sonra ilk silah tuttuğum an ve Mehmed efendinin çocuklarını dövdüğüm gün. Sonra ilk

atış yarışmasına katıldığım gün. Sonra Mustafa'yı gördüğüm ilk gün. O anda kalbim sızladı. O

anda anladım ki onu gördüğüm ilk anki gibi heyecanlanıyordum her görüşümde. O an anladım

kalbim onun için atıyordu. Onun için atan kalbimin duracağını bilmek sol yanımda bir sızı

oluşturdu. O kurşun yarası değil sol yanımdaki yara acıtıyordu canımı. Mustafa'nın ellerini

hissediyordum. Beni kurtarmaya çalışan ellerini. Her gün beni aşkla saran eller şimdi yaşama

tutunmamam için çabalıyordu. Git gide kalbimdeki sızı artıyor, gerçekler bir tokat gibi yüzüme

çarpıyordu. Yüzüme çarpan gerçekler canımı yakıyordu. O aşk dolu sıcacık elleri bir daha

tutamayacağım gerçeği ile yüzleştim o anda. Birden kulağıma Zarife'nin çaresiz feryadları

çalındı. "Abla kalk" diyordu. Aleks çaresiz ve derin bir nefes aldı. Söylediklerinin çoğu kesik

kesikti ama yinede anlıyordum. "Kalk hadi baldızım. Sen güçlü kızsındır" dedi. Herkes benden

umudunu kesmişti anlaşılan. Ben ölümümü beklerken onların benim yaşayacağımı

beklemelerini istemek aptallık olurdu. Bir ışık belirdi gözümün önünde. Huzur veren bir ışık ve

ışığın önünde ağlayan bir bebek. Benim bebeğim. Benim kızımdı orda ağlayan. Ona doğru

yürümeye başladım. Arkamı döndüğümde ailem vardı orda. Mustafa feryad figan ağlıyordu.

Geri dönmek istedim ama yapamadım. Affet Mustafa'm. Son bir gayret ile gözlerimi açtım ve

beni dışaı çıkarmalarını stedim. Mustafa beni kucağına aldı. Ölümün soğukluğunun ele

geçirdiği bedenimi bedenine yaklaştırdı ve saçlarımın kokusunu içine çekti, alnıma bir öpücük

kondurdu. Bu bir vedaydı. Son veda ve son öpücük. Dışarda gözlerimi açtım ve veda

konuşmamı yaptım. Kalan nefesim sayılıydı. Elimi çabuk tutmalıydım.

-Mustafa... Herkes sana emanet, dedim. Daha fazla konuşamamamıştım. Işık git gide

yaklaşıyordu. Babamın o yumuşak sesini duydum. Bana sabah oldu diyordu. Bir bu kadarını

anladım. Son kez bir gayretle gözlerimi açtım ve gökyüzüne baktım.

-Hayırlı sabahlar babişk..

Cansız bedenim sevdiğimin kollarındayken ben o ışığa doğru süzülmeye başladım.
ToLgA-Jı CiCiŞ
Yeni Tolgahancı
Yeni Tolgahancı

MesajKonu: Geri: Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)   Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) EmptyPtsi Tem. 13, 2009 1:24 pm

Ölümün soğukluğunun tamamen ele geçirdiği bedenim çocukluğumun geçtiği salonun ortasında sere serpe yatıyordu. Ağlamalar ve feryadlarla yıkılıyordu ev. Her köşesinden evin anılarım saldırıyordu üzerime. Anılarımıda götürüyordum yanımda. Çocukluğumu, gençliğimi, hayatımı götürüyordum yanımda. Biliyordum ki bir parçada Mustafa götürüyordum yanımda. Ona olan aşkımı götürüyordum. Bende ona bir şeyler bırakmak isterdim ama yıkık dökük virane bir evden, yarısını ölen karısının yanında götürdüğü kırık bir kalpden başka bir şey bırakmamıştım ona. Ayak sesleri duyuldu bir hareketlenme vardı içerde. Birden salonun ortasında duran tabutun hareketlendiğini hissettim. Eniştemin dikdiği bir kefen ve bir kaç çita parçasının içinde son yolcuğuma gidiyordum. En uzun yolculuğum. Bir daha geri dönmemek üzere yaptığım bir yolculuk. Hasan'ın diktiği entirileri giydim, hemşire elbisesini giydim, gelinliği giydim ama nasipte onun diktiği kefene girmekte varmış. Bahçede yüksekçe bir masanın üstüne bıraktılar tabutumu. Cenaze namazım kılındı. Hoca sordu.
-Hakkınızı helal edeymisiniz?
-Edeyz, dedi Mustafa'm üç kere. Aynı nikahımızda dediği gibi. Ama bu sefer bir eksiklik vardı. Sesindeki o mutluluk o çoşku yerini karanlığa ve umutsuzluğa bırakmıştı. Sonra tabutum omuzlara alındı. Evimden bir daha girmemek üzere çıktım. Bir daha girmemek üzere... Duydum ki Mustafa'm elleri ile kazmıştı mezarımı. Mezara koydular ve üzerime kumlar yığdılar. Bir kaç avuç kum. Dünyanın ne kadar küçük olduğunu anlatan o kumdan tepecik. Herkes gitti ama Mustafa'm kaldı. Konuştu benle. Benim ölümümden kendini suçluyormuş. O anda ölmeseydim ölmek isterdim. Mustafa'm ağlıyordu. Benim yüzümden ağlıyordu. Ayağa kalktı ve gitmek için yürümeye başladı. O anda anladım ki artık yanlızdım. Onunla uyumaya o kadar alışmışım ki içimi korku bastı. Bağırdım. Bırakma beni. Gitme diye. Ama duymadı beni.

Artık hergün birileri geliyordu mezarıma. Mezarım çiçek bahçesi gibi olmuştu. Kırkım bu gün doluyordu. Mustafa yanıma geldi ve gideceğini söyledi. Beni burada bırakıp gideceğini. Belkide haklıydı. Ben onu ebediyete kadar yalnız bırakmışken onun burda kalmasını istemek bencillik olurdu. Yavaş yavaş uzaklaştı oda bilinmeyene doğru. Belki bir gün o başka bir ülkenin topraklarında ben bu yanan Makedonyanın topraklarında yatarken ruhlarımız semada buluşup birbirlerine aşklarını yeniden anlatacaklardı. Belki de Mustafa haklıydı. Burada bundan 100 sene sonra dilimizi bile bilmeyen insanlar çektiğimiz acıları anlamayacak. Belkide onlar için imkansız gelecek yaşadıklarımız. Çocuklarına anlatacakları bir masal. Ama bilmeyecekler ki bizim masalımızın sonunda padişaha kavuşan bir peri kızı yok. Bilmeyeceklerki bizim masalımızın sonunda gökden üç elma düşmedi. Bizim masalımızın sonunda gökten yağmurlar gibi hüzünler yağdığını anlamayacaklar. Onlar için eski zamanların birinde kalmış eskimiş tarihin tozlu sayfalarının arasına sıkışmış zavallı aşıklar olarak kalacağız. Seven ama acı çeken...
ToLgA-Jı CiCiŞ
Yeni Tolgahancı
Yeni Tolgahancı

MesajKonu: Geri: Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)   Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) EmptyPtsi Tem. 13, 2009 1:24 pm

Arkadaşlar işlememi istediğiniz konuları yorumlar köşesine yazın seve seve yazacağıma emin olabilirsiniz.

Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gizem'in Yeri (ToLgA-Jı CiCiŞ) Yorumlar